مایکروفر وسیلهای است که مثل هر لوازم خانگی دیگری، نیاز به تمیز کردن دارد و در صورتی هم که به روشهای درستی تمیز نشود، ممکن است دچار بوی بد شود و کارایی آن پایین بیاید. در این مطلب چند روش کاربردی برای تمیز کردن مایکروفر شرح داده ایم.
روش اول
یک کاسه یا لیوان مناسب مایکروفر را تا نیمه از آب پر کنید سپس یک قاشق غذاخوری سرکهی سفید به آن اضافه کرده و آن را درون مایکروفر قرار دهید. مایکروفر را برای ۵ دقیقه روشن کنید.البته در مایکروفرهای با قدرت بالا زمان کمتری برای این کار نیاز دارید. اولین باز حتما حواستان به مایکروفر باشد تا دراین روش بخار سرکه سبب تحریک کردن دیوارههای مایکروفر و نرم شدن چربیها و کثیفیهای خشک شده شود.سپس ظرف را از مایکروفر خارج کرده و با یک دستمال یا پارچه درون آن را تمیز کنید. کثیفیها باید به راحتی پاک شوند. در آخر هم ظرف یا سینی گردانی را که در مایکروفر وجود دارد خارج کرده و مانند ظروف معمولی بشویید.
روش دوم
یک ظرف مناسب مایکروفر را تا نیمه آب گرم بریزید. به میزان مناسب از مایع ظرفشویی را به آن اضافه کنید. سپس ظرف را برای یک دقیقه یا مدت زمانی که مایع شروع به بخار شدن کند، در مایکروفر قرار دهید.سپس آن را خارج کرده و با یک اسفنج مرطوب درون مایکروفر را تمیز کنید. بخار تمام کثیفیها را نرم کرده است و شما میتوانید به راحتی آنها را از سطح مایکروفر پاک کنید. به علاوه میتوانید برای از بین بردن بوی بد در این روش از جوش شیرین نیز استفاده کنید.
جهت مشاهده مقاله به سایت اف ایکس سنتر مراجعه کنید .
به منظور نگهداری و افزایش طول عمر ماشین لباسشویی به نکات زیر توجه کنید.
-ماشین لباسشویی را بیش از حد پر نکنید.
سیکل هایی که بیش از اندازه بارگذاری میشوند به ماشین لباسشویی تان آسیب می رسانند. چرا که نه فضای کافی برای چرخیدن لباس ها در داخل سبد دستگاه وجود دارد و هم اینکه وزن زیاد لباس های خیس به ماشین لباسشویی تان آسیب می رساند. بهتر است لباسهای اضافی خود را در چند سیکل مختلف با دستگاه بشورید.
-مواد شوینده و پودرهای مناسبی را که با ماشین لباسشویی شما سازگارند استفاده نمایید. امروزه بسیاری از ماشین های لباسشویی با بهره وری انرژی بالا، برای شست و شو به مواد شوینده و پودرهایی با قابلیت کفزایی و حباب زایی کم احتیاج دارند، زیرا این دستگاه ها به آب کمتری در سیکل های شست و شو نیاز دارند. استفاده از مواد شوینده نامناسب ممکن است منجر به تولید کف و حباب بیش از حد و توقف سیکل شست و شو شود. همچنین استفاده بیش از حد از مواد شوینده موجب باقی ماندن ذرات پودر بر روی لباس های شما شده و همچنین برای دستگاه نیز مضر است.
جهت مشاهده ادامه مطلب به سایت اف ایکس سنتر مراجعه کنید.
یخچال یکی از مهم ترین وسیله ها در آشپز خانه می باشد و تمیزی و بهداشت آن بسیار حائز اهمیت است.
-برای شروع، یخچال تان را از برق بکشید. با وجودی که قفسه ها و کشو های پلاستیکی که هنوز سرد هستند را می توان با آب گرم و مایع ظرفشویی شست، قسمت های سرامیکی و شیشه ای بدون هم دما شدن با محیط بیرون از یخچال احتمال ترک برداشتن دارند.
محتویات یخچال فریزر را در یک سردکننده ی موقتی قرار دهید. بسته های تاریخ گذشته و سایر مواد غذایی که دیگر تازه نیستند را دور بریزید.
-تمام قفسه ها و کشوهای قابل جدا شدن را دربیاورید . تمام وسایل یخچال را با مایع ظرفشویی تمیز کنید.
توجه داشته باشید که شیشه ها را با آب داغ نشورید زیرا امکان ترک خوردن و شکستن آنها وجود دارد .
برای از بین بردن لکه های سر سخت از محلول آمونیاک استفاده کنید . ۱ واحد آمونیاک را با ۵ واحد آب داغ مخلوط کنید و وسایل را قبل از شستشو در آنها خیس کنید .
همچنین قبل از گذاشتن قطعات یخچال حتما کاملا آنها را خشک کنید .
داخل یخچال را با یکی از مواد زیر با یک اسفنج یا ابر نرم تمیز کنید .
١- ٢قاشق غذاخوری جوش شیرین و یک لیتر آب داغ مخلوط کنید .
٢- ١واحد سرکه سیب با ۳ واحد آب داغ مخلوط کنید .
٣-برای لکه های سر سخت میتوانید از خمیر دندان معمولی ( غیر ژله ای ) استفاده نمایید .
جهت مشاهده ادامه مطلب به سایت اف ایکس سنتر مراجعه کنید
یکی از مواردی که بسیار اهمیت دارد و خیلی از ما در مورد آن دچار اشتباه می شویم تنطیم درجه ترموستات یخچال است. اینکه در چه فصلی در چه اندازه ای تنظیم کنیم و یا هر یخچال نسبت به نوع و استفاده آن و یا محیطی که در آن قرار دارد می تواند شرایط متفاوتی نیز داشته باشد.
دمای مناسب یخچال دو تا پنج درجه سانتیگراد است اما توجه داشته باشید
که دما در همه قسمتهای یخچال یکسان نیست؛ بنابراین با قرار دادن مواد غذایی در
طبقات مختلف از آنها بهتر نگهداری کنید.
کشوهای پایینی با دمای ۱۰ درجه سانتیگراد، مخصوص نگهداری میوه و
سبزیجات هستند. خنکترین قسمت یخچال طبقه پایین، روی کشوی مربوط به میوه و سبزیجات
است که ۲ درجه سانتیگراد دما دارد. گوشت و ماهیهای تازه را باید در این طبقه
نگهداری کرد. «تخم مرغ، محصولات لبنی، باقیمانده غذاها، شیرینیجات و محصولاتی که
بعد از باز کردن باید در یخچال نگهداری شوند» را در طبقه میانی (۴/۵ درجه سانتیگراد)
و طبقه بالای آن (۸ درجه سانتیگراد) نگهداری کنید.
خانه بندیهای روی در یخچال، گرمترین نقاط یخچال هستند که دمای بین ۱۰
تا ۱۵ درجه سانتیگراد داشته و مخصوص نگهداری محصولاتی است که به سرمای زیادی نیاز
ندارند؛ از قبیل نوشیدنیها، سسها و کره.
دمای درون فریزر معمولا ۳ تا ۴ درجه زیر صفر و دمای درون یخچال باید ۳ تا ۴ درجه بالای صفر باشد، تنظیم نادرست ترموستات علاوه بر این که سبب فاسد شدن و یخ زدگی مواد غذایی می شود مصرف انرژی را هم افزایش می دهد.
اگر می خواهید یخچالتان دوام بیشتری داشته باشد: یخچال را در جایی قرار دهید که دور از وسایل حرارتی از قبیل اجاق گاز و آبگرمکن باشد. برای افزایش طول عمر نوار دور یخچال باید همیشه تمیز باشد تا قدرت چسبندگی آهن ربای نوار بیشتر شود. برای تمیز کردن یخچال همیشه از دستمال نمدار و سپس خشک استفاده کنید. قسمت موتور یخچال را با جاروبرقی یا سشوار تمیز کنید تا مخفی گاه سوسک نشود. درفصل زمستان از درجه های بین ۱ تا ۲ و در تابستان از درجه های ۲ تا ۴ استفاده کنید.
مناسبترین درجه ی سرمای درون فریزر که هم مواد غذایی را سالم نگه میدارد و هم مانع از بین رفتن ویتامینها و خواص خوراکیها میشود، ۱۶- تا ۲۰- درجه سانتیگراد است.
دمای یخچال باید طوری تنظیم گردد که همیشه چهار درجه سانتی گراد و یا پائین تر (این دما در ماه های گرم و سرد سال با هم تفاوت دارد) باشد.
جهت مشاهده ادامه مطلب به سایت اف ایکس سنتر مراجعه کنید.
نکات بسیاری هستند که با رعایت نکردن هر یک از آنها ممکن است به ماشین ظرفشویی آسیب وارد شود.
ولی رعایت این نکات سبب افزایش طول عمر ماشین لباسشویی میشود.
١-قبل از شستشوی ظرف مواد غذایی چسبیده به آن را جدا کنید.
وقتی ظروف مختلف غذا را به همراه مواد غذایی و انواع چربیهای چسبیده به آن درون ماشین ظرفشویی قرار میدهیم، عملکرد و کارایی ماشین برای نظافت ظروف پایین میآید. برای افزایش کارایی ماشین ظرفشویی، ابتدا ذرات مواد غذایی و چسبیده به ظروف را از آن جدا کنید تاعملیات شستشو بدون هیچ مشکلی
صورت گیرد.
٢-استفاده به اندازه واستفاده از شویندههای مقرون به صرفه
برای شستشوی بهتر ظروف خود از شویندههای مقرون به صرفه استفاده کنید؛ به طور مثال از شویندههایی استفاده کنید که نیاز به افزودنی خاصی نداشته باشند. اگر به صورت تصادفی شویندههایی را خریداری کردید که نیاز به افزودنی برای تمیزکاری دارند؛ نگران نباشید، شما میتوانید از سرکه سفید به عنوان یک مکمل تمیز کننده خوب استفاده کنید.
توجه کنید که دقیقا به همان اندازه پیشنهادی، پودر داخل ماشین ظرفشویی بریزید. پودر بیش تر روی ظرف ها باقی می ماند و مقدار کم تر آن باعث کثیف ماندن ظروف می شود.
٣-دمای آب گرم ماشین ظرفشویی راتنظیم کنید
تنظیم دمای آب گرم ماشین ظرفشویی با میزان تمیز کاری آن رابطه مستقیم دارد.معمولا بهترین دما برای شستشوی ظروف در ماشین ظرفشوی دمایی بین ۱۰۰ الی ۱۲۰ درجه فارنهایت (تقریبا ۳۸ الی ۴۹ درجه سانتی گراد) است. وقتی دمای آب بیش از اندازه بالا برود آب در محیط داخلی ماشین بخار میشود و این بخار توانایی پاک کردن ذرات غذا از روی ظروف را ندارد در نتیجه پس از شستشو بقایای غذا روی ظروف باقی میماند.
جهت مشاهده ادامه مطلب به سایت اف ایکس سنتر مراجعه کنید.